pátek 4. září 2009

Dalších 5 zajímavostí v Jižní Koreji

1)  Korejci chodí po chodbách, schodech i chodnících VLEVO i když se tu jezdí vpravo...nechápu

2)  KAŽDÝ korejský muž musí absolvovat povinnou vojenskou službu 2 roky (!!) během níž nesmí opustit kasárny, vidět rodinu, přítelkyni, NIKOHO! Šílenej lágr!!

3)  Pákové baterie v koupelnách se nezvedají aby se pustila voda ale tlačí dolů = přesně naopak než u nás - divný

4)  Před vchodem do supermarketu je VÍTAČ, který každýho osobně pozdraví a popřeje příjemný nákup:))

5)  V supermarketu je víc promotérů než prodavačů, neustále na vás něco pokřikují a nahání, je tam děsněj hluk

středa 2. září 2009

Jak si v Koreji stáhnout přednášku nebo se juknout do KOSu?

hlavní stránka vypadá ještě dobře, dostal jsem insrukce že mám kliknout na znaky reprezentující dle jejich slov "loooog iň"

(klikněte na obrázek pro zvětšení)















Následující stránka mi poněkud vyrazila dech, budu to muset všechno proklikat abych zjistil informace k mým anglickým kurzům a dozvěděl se něco, hlavně že se to jmenuje anglicky MY PORTAL když tam neni jediný slovo anglicky a překlad neexistuje :DD



Jo ahaaaa a hned mám jasno, na další stránce není pro změnu ani jedno slovo anglicky!! Od zítra se učím Han.geul (Korejštinu;)


úterý 1. září 2009

Prvňáčkem v Koreji aneb už chodím do školy:D


Před prvním dnem kdy se začínalo učit jsem si skutečně připadal jak prvňáček před 1.zářím a zároveň jsem se docela těšil a byl zvědav.

Budou skutečně profesoři umět dobře anglicky?
Nebude to moc těžký?
Budou mít materiály v angličtině?


Celá škola byla ověšena různými transparenty a plachtami




























A nechyběly samozřejmě propagační slogany








Za celý den sem se byl podívat na 6 předmětů (večer byl utahanej jako kotě) a musím konstatovat až na jednu vyjímku že angličtina profesorů se pohybuje od slušné přes dobrou až po brilantní až na jednu vyjímku, což byl starý pan profesor po mozkové mrtvici co mu dělá potíže artikulovat a nebylo mu rozumět skoro nic (tenhle kurz si škrtnu). Oprava zápisu je o víkendu, tak do té doby se můžu rozhodnout který kurzy chci a který ne.

Byl jsem se podívat na kurzech:

  • Customer Behavior
  • Managerial Decision Making
  • Operations Management
  • Production System Operation and Practise
  • Reinforce Concrete Structures and Practise
  • Marketing Research
Stala se mi taky zajímavá věc že jsem byl jediný běloch v plný posluchárně asiatů:D Měl jsem trochu strach že na nás spustí korejsky ale naštěstí ne. Jen na mě koukali skoro jako na zvířátko.
Následovalo představování, kdo odkud je, co  studuje atd. a když sem dokončil svoje představení tak následoval aplaus, pískot a volání: "čéééko, čéééko" :D Tak nevím zda jsem je tolik zaujal nebo mají jen kladný vztah k naší krásné České Republice...
Celkově jsem získal dobrý první dojem, že se Univerzita skutečně snaží získat mezinárodní prestiž a otevřenost i když hodně věcí je zatím jen v korejštině a je obtížné to pochopit nebo se domluvit a získat co člověk potřebuje.

Celý den jsem zakončil skvělou večeří v menze, celá ta nálož byla jen za 38Kč, takže jak u nás nebo možná i míň. Korejský Schnitzel se povedl;)

















A na závěr se nezapomeňte uklonit na chodbě VIP hostům :DD

neděle 30. srpna 2009