úterý 10. listopadu 2009

Koreáček strikes back - Ajou University

Zdravím hrstku věrných čtenářů, ty co na tenhle blog už uplně zapoměli nebo sem zabloudili náhodou!

Po více než měsíci mám konečně zase vlastní počítač, trochu času a hlavně inspiraci.


Dneska sem na univerzitě za náročný počítací stavařský domácí úkol dostal razítko žabičky s povídáním jako v první třídě na základce:DD

CORRECT...KVAK!!!




Dále bych vám rád stručně představil systém studia na Ajou university v Suwonu. Semestr trvá 17 týdnů včetně dvou zkouškových období. Ano, čtete správně - v rámci jednoho semestru jsou dvě zkoušková období. První je přesně veprostřed semestru a proto se logicky jmenuje Midterm exams. Trvá týden, je jeden přidělený čas na každou zkoušku bez možnosti opravy.




Díky tomu že jsem měl zkoušky z různých oborů tak jsem měl docela nabitý nahutněný zkouškový rozvrh, ale byli tací co to měli ještě horší:
  1. SOBOTA - Reinforced Concrete Design (ANO, byla zkouška v sobotu a je to horší o to, že si tenhle termín odhlasovali sami Korejci!!!) 
  2. PONDĚLÍ - Transporatation System & analysis + Production System Operation & practice
  3. STŘEDA VEČER - Operations Management
  4. ČTVRTEK RÁNO - Financial Management 

Výpočet finální známky se liší předmět od předmětu a může být například:
  • 30%  midterm exam
  • 40%  final exam
  • 10%  group project
  • 5%  quizzes - malé testy v průběhu semestru
  • 5%  docházka (ano, kontroluje se docházka na přednášky jak na základce!)
Zápočty se neudělují, jenom finální známka. Zajímavé je že failed je už od 59% dolů a že u většiny je známka řízena tzv. "kolektivní zodpovědností" což znamená že určitý počet studentů ve třídě může mít A, několik B etc. etc. Výkony ostatních tedy ovlivňují vaši známku, což se mi vůbec nelíbí.

Co je taky zvláštní na midterm exams je že narozdíl od poměrně jednoduchých přednášek přišly poměrně náročné a to už sem několik zkoušek v angličtině absoloval předtím, tak jazyk nebyl problém. Většinou málo času ve srovnání s délkou zkoušky.




Problém u inženýrských předmětů je že nejsou cvičení a tak není dostatek prostoru k procvičení příkladů, které mohou u zkoušky dělat problém. Celkově je vyžadována aktivita studenta, povinné čtení z odborných knih a veliká porce samostatné práce - jen přečís si přednášky nemusí stačit.

Přednášky se mi zdály jednoduché, protože pokrývají pouze minimum ale nejdou do hloubky, což je vyžadováno od studenta samotného...

2 komentáře:

  1. Co se týče toho hodnocení podle ostatních, to se myslim stává dost populární ve světě (taky jsme tak byli hodnocení na irskym bakaláři) víceméně jedou podle gausovy křivky, která se hýbe nahoru nebo dolů podle výsledků všech studentů.

    OdpovědětVymazat
  2. přesně tak, já jsem to chtěl podat polopatě, každej se nekamarádí s Gaussem :D Ale kapku mi vadí že když Korejci budou hodně nařachaný, což se snadno může stát, tak nemám šanci získat slušnou známku...

    OdpovědětVymazat