neděle 13. září 2009

Korejci a treking

Korejci jsou absolutně zapálení do běhání po kopcích a čím víc se u toho spotí tím líp. Není to ani tak proto, že by je zajímala příroda nebo výhledy ale souvisí to s jejich POSEDLOSTÍ FYZICKOU KONDICÍ.

Celé rodiny od malých dětí po staré babičky se o víkendu navlíknou do kompletní trekové výstroje a vyrazí. Ano, všichni prostě musí mít windstoper či moira triko, značkové kalhoty, boty s Vibramem a trekové hůlky k tomu. Starší dámy k tomu ještě přidají apartní obří kšilt a rukavice. 

Nesmějte se, tyto dámy mají často takovou kondici že vás v tom nejprudším kopci snadno předběhnou zatímco vy funíte nahoru a topíte se ve vlastním potu:D Jak sem již psal tak cestování a hledání konkrétního místa v Koreji je vždy dobrodružství a nikdy nevíte kde skončíte - v tomhle směru je výhodou, že pokud jdete trekovat, tak stačí sledovat skupinu zběsilých postarších paní s kšilty a dojdete kam jste chtěli;)

Potom se jistě nedivíte, že na nás Evropany v kraťasech, vytahahném tričku a teniskách se místní dívají poněkud s úsměvem. Když je ale korejsky pozdravíte jsou štěstím bez sebe a někteří se sanží o komunikaci i když skoro vůbec neumí anglicky.

Dobrým zvykem je se před trekem protáhnout a zaposilovat si. K tomuto účelu slouží pod kopcem zřízené lesní tělocvičny. Naleznete tam nerůznější stroje a přístroje, včetně lavice na bench s činkami etc. etc.

Po kvalitním treku je potřeba si očistit boty, protože každý slušný korejec má nablýskané boty. K tomu slouží  stanice s tlakovým vzduchem a aerosolem (samozřejmě zdarma). Po aplikaci budou vaše boty vypadat ještě líp než před výletem!



Treku zdar!

Váš Koreáček

Žádné komentáře:

Okomentovat